Artikel foto
4 februari 2019

De Spierings SK1265 AT6, een enorme torenkraan.

De Spierings SK1265 AT6 is de eerste Spierings kraan met een 5e uitschuivend giekdeel. Samen met de 4 andere giekdelen levert dit een ongeëvenaarde vlucht van 60 meter. Deze reus is de grootste mobiele torenkraan ter wereld. De sterke motor, het krachtig pneumatisch remsysteem en het goede overzicht vergroten de veiligheid op de bouwplaats en openbare weg. De kraan kan zowel vanuit de kraancabine als vanaf de grond bediend worden. Dit geeft de machinist altijd een optimaal overzicht op het werk. Er zijn geen losse giekdelen nodig en ook deze kraan kan in minder dan 20 minuten volledig operationeel zijn. Deze reusachtige kraan is te allen tijde een “one man” machine, wat betekent dat één machinist de kraan eenvoudig kan rijden, opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd.

Specificaties van de Spierings SK1265 AT-6

In het gebruik van een mobiele torenkraan is de radius van de kraan een essentieel onderdeel. De Spierings SK1265 AT6 maakt gebruik van een schuifgiek technologie, welke is ontwikkeld door Spierings. De schuifgiek creëert een extra lengte van 8 meter, waarbij de giek zichzelf breder maakt na het uitschuiven. De Spierings SK1265 AT6 beschikt daarnaast over stalen stempelschotten en een hulpkraan. Dit is om de veiligheid van de machinist te waarborgen. Op het moment dat de kraan is gestempeld, kan de machinist de stalen schotten bij de stempelvoeten leggen met behulp van de hulpkraan. Deze schotten worden op de achtkist van de onderwagen vervoerd, zodat er geen extra transport of personeel nodig is. Op deze manier is het voor één machinist mogelijk om de klus te klaren.

De kraanbewegingen zijn hydraulisch (proportioneel) aangestuurd. Dit stelt de machinist in staat om de kraan te besturen met uitermate veel precisie. Dit maakt alle soorten hijswerk mogelijk, van groot en zwaar naar klein en precies.

Torenkraan huren?

Een mobiele torenkraan huren zoals de Spierings SK1265 AT6, doet u uiteraard bij WIDO. Wij hebben jarenlange ervaring in de verhuur en het gebruik van mobiele torenkranen. Het besturen en vervoeren van zo een kraan vraagt om specialistische kennis, u kunt daarom gebruik maken van onze machinisten. Deze machinisten zijn echte experts in hun vakgebied en beschikken daarnaast over de nodige certificaten. Zo bent u verzekerd van een goede en veilige uitvoering van uw hijsuitdaging. U kunt ons aanbod bekijken op onze verhuur pagina. Weet u, niet helemaal precies welke kraan nodig is voor uw klus? Neem dan contact met ons op, dan zijn we u graag van dienst.