Artikel foto
26 juli 2022

Breedte transport door WIDO

Breedte transport of Exceptioneel transport is vervoer van goederen dat qua afmetingen en/of massa de regelgeving voor het wegvervoer niet naleeft. Indien zulk transport wil plaatsvinden dient een vergunning of ontheffing aangevraagd te worden bij de overheid.

Soms is het transport dat moet gebeuren zo groot, breed of lang dat er transportbegeleiding bij moet zijn. Dit houdt in dat er één of meerdere voertuigen met het transport meerijden om alles in goede banen te leiden. Transportbegeleiders mogen alles doen als het maar in het belang is van de verkeersveiligheid.

Voor elk uitzonderlijk transport moet een verkeerscoördinator aangesteld worden. Ook het gebruik van signalisatiepanelen en van geeloranje knipperlichten zijn altijd voorgeschreven. Vanaf bepaalde afmetingen zijn ook één, twee of drie begeleidingsvoertuigen in gele kleur verplicht, ook met signalisatiepanelen knipperlichten. De verkeerscoördinator en de begeleiders hebben hebben bevoegdheid om het verkeer te regelen. Begeleiding door de politie moet gevraagd worden voor extreme situaties.

WIDO verzorgd breedte transport, wij staan dag en nacht voor u klaar!