Artikel foto
13 maart 2018

Plaatsing waterleiding : de grond in met negen kranen

De WIDO heeft in samenwerking met Heijmans bijgedragen aan de plaatsing van een waterleiding van 750 meter. De waterleiding komt op sommige plekken dertig meter diep te liggen en wordt in één lang stuk door een tunnel getrokken. De gehele waterleiding is 5,6 kilometer lang en dit is het langste stuk leiding dat in één keer is aangelegd. Om deze leiding in de juiste hoek en snelheid in de grond te krijgen stonden er negen enorme kranen klaar, een imposant beeld. Elk van deze kranen had een eigen hoogte en toegewezen plaats, deze kranen hebben vervolgens de leiding in een kattenrugboog in de tunnel in de grond gelegd. Deze buis is vervolgens door een andere partij aan elkaar gelast en getest. Deze plaatsing diende in één fase te gebeuren, een leuke en uitdagende klus voor WIDO.

Omroep Brabant heeft van deze gigantische klus, de plaatsing van de waterleiding, een item gemaakt, welke hier te vinden is. In deze video is mooi te zien hoe de klus voorbereid wordt, hoe de kranen worden gehesen en hoe ze vervolgens worden geplaatst in de tunnel.

Het grote materieel dat WIDO in bezit heeft en de expertise van onze machinisten heeft WIDO in staat gesteld om deze klus zorgvuldig en nauwkeurig uit te voeren. WIDO heeft de mogelijkheden om elke klus te klaren, hoe groot of bijzonder deze ook is.

Dit project illustreert onze werkzaamheden en onze ervaringen, bent u nou benieuwd naar ons of andere werkzaamheden van ons. Neem dan een kijkje op onze projecten pagina of neem direct contact met ons op.