Artikel foto
8 augustus 2022

WIDO in Zelhem

WIDO Kranenverhuur wordt ingezet voor het bouwen van Non-Stops bij de Motor Trial Sport. 

In Zelhem bij de ZAMC, Zelhemse Auto en Motor Club is Wido Kranenverhuur ingezet voor het bouwen van een nieuwe non-stop op het Trial terrein ten behoeve van het Nederlands Kampioenschap Trial op 22 en 23 oktober 2022.

Trial wordt ook wel de hogeschool van de motorsportkunst genoemd. De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de motortrial. Het gaat niet om de snelheid maar om de behendigheid en het besturen van de motor. De sporters hebben moed en inzicht nodig om de hindernissen te nemen, zo een hindernis wordt een non-stop genoemd. Een non-stop is een combinatie van liggende boomstammen, rotsblokken, betonelementen en natuurlijke elementen. De rijder mag tijdens het rijden door een non-stop geen voet aan de grond zetten. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt. De rijder met de minste strafpunten is de winnaar.

Motortrial is een moeilijke sport. Ieder foutje van de rijder wordt direct bestraft, toch kan er al op jonge leeftijd begonnen worden met het trial rijden en men kan tot late leeftijd doorgaan met deze sport. Het is echter wel belangrijk om veel te oefenen en beschermende kleding te dragen zoals trial laarzen, broek en helm. Voor iedere kampioenswedstrijd worden zowel de motor als de helm gecontroleerd. 

In Nederland worden het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Trial (ONK) en het KNMV Nederlands Kampioenschap Jeugd (NKJ) georganiseerd. Het ONK en NKJ zijn een aantal wedstrijden in het jaar, deze worden afgesloten door een tweedaagse welke dit jaar in Zelhem plaats zal vinden. 

Naast het Nederlands Kampioenschap is er ook het Europese en het Wereld Kampioenschap. Wij hebben in Nederland motortrial rijders die deelnemen aan het Europese- en Wereldkampioenschap.